Fjern ivy? Med disse tips kan du slippe af med det på ingen tid

Vedbend er en givende plante. Du behøver ikke gøre meget for det, og du har en smuk grøn væg eller et hegn. Kun planten har også en tendens til at vokse. Er du træt af ham? Så er det tid til at fjerne det. Kun dette er ikke så let, som du måske tror. Det er det, du skal være opmærksom på, når du fjerner vedbend fra væggen.

Der er stadig nogle myter om, at vedbend kan beskadige din væg. Det skal du dog ikke bekymre dig om. Det kan endda tjene som en form for isolering, og derfor ser man det ofte på århundredgamle huse i England.

Ivy er stærk. Og hvis du vil slippe af med det, hjælper beskæring ikke. Du skal derefter beskære hver anden uge, og vedbend vender lige så muntert tilbage.

Fjern gulerod
Det giver ingen mening at trække efeu fra væggen, hvis roden stadig er i jorden. Det første trin er at fjerne denne rod. Brug en skovl til dette. Du kan nu også forsigtigt fjerne den nedre del af efeu. Det er meget vigtigt at sikre, at vedbend ikke længere er i kontakt med jorden. Hvis det er tilfældet, vil ivy vokse tilbage på ingen tid.

Ivy trives både i sol og skygge. Så der skal ikke meget til for at få ham tilbage. Men det er præcis det, vi vil undgå.

 

Træk forsigtigt væggen af
Nu kommer vi til den mindst sjove del. Hvis roden ikke længere er i jorden, vil vedbendens blade visne. Dette er nødvendigt for at gøre det lettere at fjerne ivy senere. Nu visner vedhæftningsrødderne også: de steder, hvor vedbend er forbundet med væggen. Tålmodighed er nødvendig for dette, fordi planten kan forblive i live i lang tid, selv efter at jorden er fjernet.

rengøringsvæg
Og hvis blade og suturer ikke længere er i live, kan du forsigtigt løsne efeu. Nu begynder det rigtige rengøringsarbejde! Suturrødderne efterlader en grøn dis, så du nu renser væggen. Brug en ukrudtsbørste til dette. Og til det større arbejde: en højtrykssprøjte. Dette sparer en masse kræfter.

Hvis du vil fjerne vedbend fra hegnet, skal du følge de samme trin. Vær kun ekstra forsigtig her, når du løsner suturrødderne. I nogle tilfælde er det endnu bedre at lade dem sidde på plads, for at brænde dem væk kan beskadige dit hegn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

En dam i din have? Dette er dine muligheder

En dam er en vidunderlig tilføjelse til din have! Alle de dejlige vandplanter og fisk deri. Vidste du, at du…

Cypress

Er du ved at købe en ny hæk? Så er du kommet til det rigtige sted. Vi vil fortælle dig…

Hedera Helix

Hedera helix, også kaldet vedbend eller engelsk vedbend, er en vedligeholdelsesvenlig stueplante. Placer den hængende plante på et sted i…