En dam i din have? Dette er dine muligheder

En dam er en vidunderlig tilføjelse til din have! Alle de dejlige vandplanter og fisk deri. Vidste du, at du har forskellige typer damme? Godt at vide, hvis du overvejer at oprette en dam i din have.

pryddam
Pryddammen er den mest berømte variant. Her finder du planter og fisk. Det er vigtigt, at forholdet mellem dem er i balance. En populær plante i pryddammen er åkanden. Det er bedst at vælge fisk, der ikke forurener vandet, såsom det gyldne orfe og det gyldne sivhorn. Overvej også en pumpe: den kan hjælpe med at holde vandet klart.

koi dam
Hvem kender ikke den smukke japanske Koi karpe? Sjovt faktum: koi er Japans nationale fisk. En koi -dam er smuk at se på, men kræver en betydelig investering. Karperne har brug for en særlig filterinstallation. Denne dam har en anstændig størrelse, fordi en Koi karpe kan være 70 til 80 cm lang!

Hvis du bygger en sådan dam, skal du huske på, at den skal være mindst 150 cm dyb. Vandet har forskellige temperaturer, især om vinteren. Det er da behageligt for Koi at finde et sted med den mest behagelige temperatur. Plantning i en Koi -dam er ikke en så god idé. Karpen spiser dem alle.naturlig dam
I denne dam lader du naturen gå sin gang.Den vigtigste egenskab ved den naturlige dam er, at der ikke lever fisk i den. Du kan dog placere nogle planter i den. Disse sikrer, at din dam ikke er tilgroet med alger. Sådan en naturlig dam tiltrækker frøer og insekter. Du behøver ikke en pumpe til denne dam, og det bringer os direkte til dens største fordel: du behøver ikke at gøre praktisk talt noget med hensyn til vedligeholdelse.

spejldam
Spejldammen, der er kendetegnet ved sine slanke former, er på vej op. Bunden af ​​denne dam er lav. Vandet fungerer som et spejl og får din have til at se større ud. Vandet skal være krystalklart til dette. Fordi bunden er lav, behøver du ikke en kompliceret vandinstallation. En pumpe er nyttig til at holde vandet rent. Denne dam har ingen fisk, hvilket igen sparer vedligeholdelse.

svømmedam
Og så har du svømmedammen. Ordet siger alt: du kan svømme i dette. Dejligt om sommeren! En sådan dam består af et svømmeområde og et filterområde, hvor du finder naturlige filtre, såsom marskplanter og småsten. Svømmeområdet er 140 til 160 cm dybt. For filtersektionen kan du følge reglen om 60 til 80 cm dybde.

Forhåbentlig vil disse oplysninger hjælpe dig med at orientere dig til en dam i din have!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Fjern ivy? Med disse tips kan du slippe af med det på ingen tid

Vedbend er en givende plante. Du behøver ikke gøre meget for det, og du har en smuk grøn væg eller…

Cypress

Er du ved at købe en ny hæk? Så er du kommet til det rigtige sted. Vi vil fortælle dig…

Hedera Helix

Hedera helix, også kaldet vedbend eller engelsk vedbend, er en vedligeholdelsesvenlig stueplante. Placer den hængende plante på et sted i…